Турки в інтернет-магазині Кияночка
Турка (джезва) - традиційний посуд для приготування кави. Вона дозволяє приготувати улюблений багатьма напій по-турецьки, по-арабськи і за іншими технологіями. Специфічна форма турки забезпечує швидке нагрівання і мінімальне випаровування рідини, а також краще осідання гущі на дно. Якщо ви хочете купити дешево турки для кави в інтернет-магазині з доставкою по Києву або в інше місто України, замовляйте відповідні вам товари з нашого каталогу.Різновиди кавових турок
Спочатку такий посуд створювався із золота і срібла, а також прикрашався вишуканими візерунками та орнаментами. Сьогодні в місцях, де здійснюється продаж турок, можна вибрати моделі:- З міді. Саме з цього матеріалу, що добре розподіляє і зберігає тепло, виробляються класичні турки. Усередині вони мають олив'яне покриття. Напій в них виходить найбільш ароматним і смачним.
- З кераміки. Такий посуд, завдяки своїм товстим стінкам, прекрасно зберігає аромат напою і збагачує його киснем. Через свою крихкість керамічні турки потребують дбайливого догляду. Вони не вбирають запахи і легко миються.
- З глини. Глиняні турки призначені для приготування кави одного виду, оскільки вбирають запахи і при зміні сорту кавових зерен можуть спотворювати смак і аромат напою. Кава в такому посуді виходить смачним і збагачується киснем.
- З алюмінію, емальованої сталі, нержавіючої сталі. Такий посуд відрізняється доступними цінами і часто купується для повсякденного застосування.
- Зі срібла. Елітний варіант, частіше використовується в якості предмета декору або для подарунка кавоману. Скільки може коштувати кавова турка зі срібла, залежить від її розмірів і особливостей декору. Але в цілому придбання подібного посуду вимагає чималих витрат.
Критерії вибору турки
Бажаючі замовити недорого турки для кави в онлайн каталозі з фото і цінами можуть вибрати різноманітні варіанти такого посуду. При виборі джезви варто врахувати не тільки матеріал її виготовлення, а й такі фактори як:- Форма. Джезва повинна мати конічну форму з широким дном і вузьким розтрубом, щоб забезпечувати швидке нагрівання і мінімізувати випаровування ефірних масел в процесі приготування. До того ж, в конічної посуді гуща осідає приблизно в 4 рази швидше, ніж в циліндричній.
- Об`єм. Ідеальний варіант - до 100 мл. Саме в таких маленьких турках виходить найсмачніша і ароматніша кава. Звичайно, якщо ви плануєте готувати каву для великої компанії, можна купити і більш місткий варіант, але краще варити цей напій окремо для кожного гостя.
- Тип ручки. Ручка турки виконується з матеріалу, який слабо проводить тепло (наприклад, дерева), і може бути зйомною (для спрощеного миття і зберігання).